F0Ll0W L@ T3m0YO..(O_o)

CERITAKU DI BULAN RAMADHAN

Santai Bersama BEN ASHAARI


kali ni saja nak join segmen dgn abg benashaari ....huhuhu......tgk dulu header kat atas tu..korg msti kenal punya abg otai kita ni......


                       NAK disingkapkan balik waktu tu aku masih lagi di darjah 4 kot...hehehe...dh lama dah cita nii....tahun tu aku raya kat kampung aku..kat sabah..wallaweii bukan slalu aku blik beraya kat sana...tahun tu plak ramai sepupu aku yg budak2 lagi..hehehe...(termasuk aq la tu)...

                       Ok..nak mula crita ni...duk kat sabah waktu tu besa laa...kalau sahur kena la awal..kalau buka puasa la pling best..buka awal kot....waktu tu kat depan umah nenek aku ni ada pkok rambutan...merah2 beb,,,mana tahan...tapi 2 minggu sebelum nk raya tu memang aku puasa full la duk sana....kenanya hari terakhir puasa,,aku dgn sepupu aku yg lain smua duk sembang2 depan pintu umah...tak kira laki atau pmpuan..hari tu plak panas...besalah,,tgah2 hari pon duk main aci ligan..huhu...

                      Ada sepupu aku sorg ni duk tgok2 buah rmbutan atas pokok,, " kalau kita makan buah rambutan time ni mesti sedap kan.."(tapi ckp stail org sabah ckp la)...pastu smua pakat tengok pokok rmbutan tu...perghhh,,,bleh meleleh air liur tuuu....kebetulan plak..org2 tua dlm umah smua pakat2 tidor,,sbb letih buat kuih raya laa...sok kan dh nk raya...huhu...memg sepupu aku yg jantan2 ni la pnjat pkok,,kami yg pmpuan ni tggu kat bwh smbil smbut rmbutan tu....hahahah....memg tak bleh lupa la zaman tu....

                     memang tengah hari tu kmi lunch mkn buah rmbutan laa...hahaha...smpai petang nk buka puasa baru kami naik umah,,,nk buka puasa tu memg xdak dah rasa penat....(sebab dah berbuka dah tgah hari tdi)//...hahaha.....pada yg membaca post ni...sori la xlawak bagi korang...tapi kenangan manis bagi aku sebb aku rndu gila kat sepupu aku semua....dh dua thun xjmpa....dan inilah CERITAKU DI BULAN RAMADHAN......=D

1 comment:

Tem0yo said...

komen3 la k...thnkzzz